Lisää parhaita teattereita ympäri maailmaa

Lisää parhaita teattereita ympäri maailmaa

Tampa-teatteri USA:n Floridassa on John Ebersonin suunnittelema. Yksi tämän teatterin kohokohdista on sen 900-pillinen urku. Teatteria pidettiin yhtenä maailman kehittyneimmistä teattereista sitä rakennettaessa vuonna 1926. Kuten muutkin uudet elokuvapalatsit ympäri maata, teatteri oli erittäin suosittu.

Ensimmäistä kertaa historiassa tavallinen henkilö pääsi keskelle hyvin kaunista ja koristeellista teatteria sellaisessa mittakaavassa, jota ei koskaan ennen osannut kuvitella. Teatteri pysyi vuosikymmenien ajan Tampan kulttuurin keskipisteenä. Vuonna 1992 Tampan Teatterisäätiö aloitti kunnostustyöt sen jälkeen, kun syttyi tuleen vuonna 1991. Teatterissa on yli 600 tapahtumaa vuodessa, kuten klassisia elokuvia, konsertteja, erikoistapahtumia sekä yritystapahtumia, se on yksi Yhdysvaltojen klassisista elokuvista, konsertteista, erikoistapahtumista, yritystapahtumista, retkistä ja koulutusohjelmat. Teatteri on yksi Yhdysvaltojen voimakkaimmin hyödynnetyistä paikoista.Minack-teatteri on ulkoilmateatteri, joka on rakennettu kalliostolle merenrajan ääreen. Se sijaitsee Englannissa Cornwallissa. Teatterissa on esityksiä kesäkuusta syyskuuhun, vaikka teatteri on koko vuoden auki.

ihmiset rakastavat teatteria

Siellä käy vuosittain 80 000 ihmistä katsomassa näytelmiä, ja yli 100 000 ihmistä maksaa sisäänpääsymaksun vain nähdäkseen teatterialueen. Se on listattu yhdeksi maailman upeimmaksi teatteriksi. Vuosien 1744 ja 1748 aikana rakennettu Margravial-oopperatalo on Euroopan hienoin barokkiteatteri. Se sijaitsee Saksassa Bayreuthin kaupungin keskustassa. Oopperatalon lava on jopa 27 metriä syvä ja se oli Euroopan suurin vuoteen 1871 saakka. Teatteri pääsi UNESCOn maailmanperintölistalle vuonna 2012. Suuri osa teatterin alkuperäisestä on säilynyt, kuten valtavat kangas- ja puumaalaukset ja kaksoisportaat, jotka johtivat teatterin johtajaparin omistamaan yksityiseen aitioon. Nämä portaat suunniteltiin niin, että alla oleva yleisö voisi seurata parin nousua aitioonsa. Teatteri suljettiin lokakuussa 2012 laajamittaisen kunnostuksen ja uudelleen saneeraamisen takia. Teatteri avattiin uudelleen 12. huhtikuuta 2018. Palais Garnier on hieman alle 2000-paikkainen oopperatalo, joka rakennettiin vuosina 1861–1875 Pariisin oopperan käyttöön. Se sijaitsee Ranskassa Pariisissa 9. kaupunginosassa, 2 kilometrin päässä Seine-joesta. Sitä kutsuttiin Opéra de Parisiksi tai yksinkertaisesti Opéraksi, koska se oli ensisijaisesti Pariisin oopperan ja Pariisin oopperan baletin käytössä vuoteen 1989 asti. Palais Garnieria on kutsuttu “todennäköisesti maailman tunnetuin oopperatalo” nimellä. Oopperatalo sisältää barokin elementtejä, Palladionin klassismia ja renessanssiarkkitehtuuria, joka on taitavasta sekoitettu keskenään, tämän takaa teatterille kauniin ulkonäön. Pääjulkisivu sijaitsee rakennuksen eteläpuolella, ja siitä on kauniit näkymät Place de l’Opéra -aukiolle. Kaksi kullattua figuraaliryhmää, Charles Gumeryn L’Harmonie ja La Poésie, kruunaa pääjulkisivun vasemman ja oikean laidan. Kummatikin ovat kullattua kuparia. Teatterin sisustus koostuu ristiin kulkevista käytävistä ja useista portaikoista, jotka mahdollistavat mahdollisimman suuren määrän ihmisiä.

Hyvin suositut teatterit

Venetsian kuuluisa oopperatalo, Teatro La Fenice, sijaitsee Venetsiassa, Italiassa. Se on yksi Euroopan kuuluisimmista oopperataloista. Teatteri on järjestänyt maailman ensi-iltoja säveltäjille kuten Verdi, Rossini, Bellini, Donizetti ja Stravinsky. Se avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Se on myös kärsinyt useista katastrofeista, mukaan lukien tulipalo viimeksi vuonna 1996. Vuonna 2001 alkoi suuri jälleenrakennus, joka maksoi noin 90 miljoonaa euroa, samalla nostettiin teatterin kapasiteettiä 840 hengestä 1000 henkeen. La Fenice rakennettiin 1800-luvun tyyliin arkkitehti Aldo Rossin suunnitelman mukaan.

Seebühne

Seebühne tai suomeksi kelluva lava sijaitsee Itävallassa Bregenz nimisessä kaupungissa Bodenjärven rannalla. Tähän ulkoilmateatteriin mahtuu jopa 7000 henkilöä. Se on juuri täydellinen paikka suurten ooppera- tai musiikkiesitysten järjestämiselle. Seebühne on osa vuosittaista Bregenz festivaalia, joka pidetään heinä- ja elokuun aikana.  Vuonna 2010 festivaalilla oli noin 100 esitystä, joihin osallistui yleisöä noin 200 000.

Maritta

Kommentointi on suljettu.