Nostalgia ulkoilmaelokuvateattereissa

Nostalgia ulkoilmaelokuvateattereissa

Ulkoilmaelokuvateatterit ovat taas viime vuosina kasvattaneet suosiotaan ja sellainen löytyy oikeastaan jokaisen kaupungin varustuksesta kesäisin ympäri maailmaa.

Onhan se ymmärrettävää, nimittäin mikä voisikaan olla tunnelmallisempaa kuin ulkoilmateatteri tähtitaivaan alla lämpimänä kesäyönä. Se on täydellinen illanviettotapa kesäisin ystävien kanssa tai vaikka kumppanin kanssa treffipaikkana. Mikä voisikaan olla romanttisempaa kuin viedä kumppani katsomaan hyvää elokuvaa ulkoilmateatteriin kuunvalon alle. Tällä saa varmasti taattua romanttisen ja mielekkään illan kumppanin kanssa kesän kiireiden keskelle, jolloin jaksaa taas viettää normaalia arkea. Ulkoilmateatteriin voi vaikka ottaa mukaan piknik eväät ja kuohuviini pullon, jolloin illasta saa vielä hieman juhlallisemman. Usein myös ulkoilmateattereissa on ravintola, joka tarjoaa tunnelmallisia illallisia ennen elokuvan alkua auringonlaskussa. Tällöin saa luotua täydelliset treffit yhdessä paikassa ja voin melkeinpä taata, että toinen osapuoli tulee ihastumaan näihin treffeihin. Jokainen meistä rakastaa käydä elokuvissa, niin mikseipä sitä tekisi vain hieman tunnelmallisemmin.

Ulkoilmateatterilla

Ulkoilmateatterilla tarkoitetaan elokuvateatteria, jossa elokuvan katselu tapahtuu ulkona ilman kattoa. Ulkoilmateatteri voi olla tavallisen teatterin tapaan istumapaikka teatteri, jolloin katsojat istuvat erinäköisillä mukavilla tuoleilla elokuvan ajan. Ulkoilmaelokuvateatteriksi voidaan kutsua kuitenkin myös niin sanottuja drive-in teattereita, joissa elokuvan katselu tapahtuu autossa. Tällöin teatteriin ajetaan sisään autolla ja katsomo koostuu parkkipaikasta, jossa elokuvan katsojat istuvat autoissaan katsoen elokuvaa. Tähän teatteriin liittyykin todellinen nostalgian tunne ja se vie meidät suoraan vanhoihin amerikkalaisiin rakkauselokuvaklassikkoihin. Tällaiset teatterit olivat aikoinaan 60- ja 70-luvuilla erittäin suosittuja myös Suomessa kesäisin, vaikkakin paikkoja ei kovin montaa ollut. Näihin teattereihin vietiin aina kumppani ensitreffeille, kun haluttiin tehdä todellinen vaikutus toiseen tai kun haluttiin edetä suhteen seuraavalle asteelle. Nykyään onkin vaikea löytää todellista drive-in teatteria, vaikkakin ulkoilma teattereita löytyy melkein joka kaupungista. Onneksi kuitenkin retro villityksen myötä, monet tahot ovat alkaneet järjestää erilaisia tapahtumia, joissa on mahdollista päästä katsomaan todelliseen amerikkalaisretrotyyliin elokuvia autosta käsin.

Ulkoilmateatterit Suomessa

Nykyään ulkoilmateattereiden tultua uudelleen suosioon, on Suomeen avattu yhä enemmän erilaisia ulkoilmaelokuvateattereita. Nämä ovat usein kiertäviä elokuvatapahtumia, joita pääsee katsomaan läpi kesän eri paikkoihin. Ohjelmistoon usein kuuluu elokuvia laidasta laitaan ja riippuen teatterin teemasta, siellä esitetään joko uutuuksia tai sitten vanhoja klassikkoja.Erilaisia elokuvien näyttäjiä ulkoilmaelokuvateattereiden järjestäjiä on monia erilaisia, mutta yksi niistä on ainakin nimeltään Pop Up Kino Helsinki. Tämä on liikkuva elokuvateatteri, joka näyttää eri elokuvia viikoittain eri puolilla Helsinkiä. Tapahtuma on yhtä elokuvaa lukuun ottamatta täysin maksuton ja avoin jokaiselle halukkaalle katsojalle. Tapahtuma on suunniteltu jokaiselle helsinkiläiselle ja Helsingissä vierailevalle turistille, joten kaikki suomalaiset elokuvat esitetään tekstitettyinä englannin kielellä. Tämä mahdollistaa myös ulkomaalaisten turistien osallistumisen. Tapahtuman esityspaikkoina toimii tänä kesänä Kivinokan uimaranta, Tähtitorninmäki ja Vallilan Konepajan Bruno eli The Train Factory. Tällä pyritään mahdollistamaan mahdollisimman monen paikalle pääsy, jolloin se kiertää lähellä eri alueita.

Pyynikin kesäteatteri (Suomi)

Perinteen mukaan ensimmäinen elokuva on yllätys, jonka katsojat saavat tietää vasta paikanpäällä, joka tekee tapahtumasta vieläkin kutkuttavamman. Sen verran kuitenkin kerrotaan, että se on jokin tulevan syksyn ensi-iltaelokuva ennakkonäytöksessä. Muut elokuvat on kuitenkin jo julkaistu ja ohjelmistossa esitetään Konepajassa 22.-23. elokuuta Mielensäpahoittaja ja animaatioelokuva Loving Vincent. 24.-25. elokuuta taas näytetään Tähtimäentornilla elokuvat Ikitie ja Kääntöpiste. Kaikki elokuvat esitetään elokuvateatterintapaan isolla valkokankaalla tähtitaivaan alla. Tähän Helsingissä järjestettävään tapahtumaan ja muihinkin mahdollisiin ulkoilmaelokuvateattereihin pääsee helposti tutustumaan internetissä, josta löytyy paljon tietoa eri puolilla Suomea esitettävistä elokuvista ja niiden paikoista.

Maritta

Kommentointi on suljettu.